Laziza
-
Laziza Pakora Mix€3.89
Pakoras, ook wel bekend als bhajis, zijn gefrituurde snacks uit de Indiase keuken. Ze worden gemaakt door het beslag van kikkererwtenmeel (grammeel) te mengen met verschillende kruiden en groenten, waarna ze worden gefrituurd tot ze knapperig en goudbruin zijn. Hier is een basisrecept voor het maken van aloo pakora, ook bekend als aardappel pakora:
Ingrediënten:
- 1 kopje kikkererwtenmeel (grammeel)
- 1 grote aardappel, dun gesneden
- 1 ui, dun gesneden
- 1 theelepel gember-knoflookpasta
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel rode chilipoeder
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel bakpoeder (optioneel, voor extra luchtigheid)
- Zout naar smaak
- Water (ongeveer 1/2 tot 3/4 kopje) om het beslag te maken
- Plantaardige olie om te frituren
Instructies:
-
Meng het kikkererwtenmeel in een kom met gember-knoflookpasta, komijnzaadjes, rode chilipoeder, kurkumapoeder, bakpoeder (indien gebruikt), en zout.
-
Voeg geleidelijk water toe en meng goed om een glad beslag te maken. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.
-
Voeg de dun gesneden aardappelen en uien toe aan het beslag en meng tot alle groenten gelijkmatig bedekt zijn.
-
Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 170-180 graden Celsius.
-
Schep met een lepel kleine porties van het beslag met aardappel en ui in de hete olie. Frituur de pakoras tot ze goudbruin en knapperig zijn.
-
Haal de gefrituurde pakoras uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
-
Herhaal het proces tot al het beslag is gebruikt.
-
Serveer de aloo pakoras warm met chutney, zoals muntsaus of tamarindesaus.
Pakoras kunnen ook worden gemaakt met andere groenten zoals spinazie, bloemkool, uien, of zelfs paneer. Ze zijn een populaire snack, vooral tijdens regenachtig weer, en worden vaak geserveerd als bijgerecht bij thee.
Of gebruik deze Laziza kanten klaar Pakora Mix.
-
Laziza Chapli Kebab Masala€3.89
Chapli Kebab is een smaakvolle en pittige kebabvariant die afkomstig is uit de provincie Khyber Pakhtunkhwa in Pakistan. Het staat bekend om zijn kenmerkende ronde en platte vorm en wordt meestal gemaakt met gehakt vlees, verschillende kruiden en kruiden. Hier is een basisrecept voor het maken van Chapli Kebab:
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt (rundvlees of lamsvlees)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 middelgrote tomaat, fijngehakt
- 1/4 kopje fijngehakte verse korianderblaadjes
- 1/4 kopje fijngehakte verse muntblaadjes
- 2 groene pepers, fijngehakt
- 1 theelepel gemberpasta
- 1 theelepel knoflookpasta
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel rode chilipoeder (naar smaak aanpassen)
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- Zout naar smaak
- 1 ei (optioneel, voor binding)
- 2 eetlepels kookolie (om te bakken)
Instructies:
-
Meng in een grote kom het gehakt, fijngehakte ui, fijngehakte tomaat, verse korianderblaadjes, verse muntblaadjes, groene pepers, gemberpasta, knoflookpasta, gemalen koriander, gemalen komijn, rode chilipoeder, kurkumapoeder en zout.
-
Meng de ingrediënten goed door elkaar. Als het mengsel te los lijkt, kun je een ei toevoegen om het beter samen te binden.
-
Neem een portie van het mengsel en vorm het tot een platte, ronde schijf. De kebabs zijn doorgaans dun en breed.
-
Verhit kookolie in een pan op middelhoog vuur.
-
Plaats de gevormde kebabs in de hete olie en bak ze goudbruin aan beide zijden. Zorg ervoor dat ze goed gaar zijn.
-
Haal de kebabs uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
-
Serveer Chapli Kebabs warm met naan, raita of je favoriete chutney.
Chapli Kebabs staan bekend om hun rijke en pittige smaakprofiel en zijn een populair streetfood- en barbecue-item in Pakistan en delen van Afghanistan. De combinatie van aromatische kruiden en het gebruik van verse kruiden geeft deze kebabs een unieke en heerlijke smaak.