Ilish Fish 850-900g

SKU
Ilish Fish 850-900g
In stock
Special Price €21.99 Regular Price €26.99
-
+
Overview

Hilsa is a type of fish that is popular in South Asia, especially in Bangladesh and India. It is known for its rich, oily texture and distinctive flavor, which some people describe as sweet and buttery.

Hilsa fish are typically found in rivers and estuaries, and they are considered a delicacy in many parts of South Asia. The fish is often prepared by marinating it in spices and then cooking it by frying, grilling, or baking. It is also commonly used in curries or stews.

In Bangladesh, the hilsa is considered the national fish, and it is highly prized for its taste and cultural significance. It is often served during special occasions or festivals, such as the Bengali New Year, and is considered an important part of the country's culinary heritage.

 

Hilsa is een vissoort die populair is in Zuid-Azië, vooral in Bangladesh en India. Het staat bekend om zijn rijke, olieachtige textuur en kenmerkende smaak, die sommige mensen omschrijven als zoet en boterachtig.

Hilsa-vissen worden doorgaans aangetroffen in rivieren en estuaria, en worden in veel delen van Zuid-Azië als een delicatesse beschouwd. De vis wordt vaak bereid door hem in kruiden te marineren en vervolgens te koken door te braden, grillen of bakken. Het wordt ook vaak gebruikt in curries of stoofschotels.

In Bangladesh wordt de hilsa beschouwd als de nationale vis, en hij wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn smaak en culturele betekenis. Het wordt vaak geserveerd tijdens speciale gelegenheden of festivals, zoals het Bengaalse Nieuwjaar, en wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van het culinaire erfgoed van het land.