Reshmi Kebab, ook wel bekend als Zijden Kebab, is een populair Indiaas gerecht dat bekend staat om zijn gladde en romige textuur. Het wordt gemaakt met in blokjes gesneden kipfilet gemarineerd in een mengsel van yoghurt, room en verschillende kruiden, vervolgens geregen aan spiesjes en gegrild of op het fornuis bereid. De term "reshmi" betekent "zijde" in het Engels en benadrukt de tederheid van de kebabs.
Hier is een eenvoudig recept voor het maken van Reshmi Kebab:
Ingrediënten:
- 500 gram Lams gehakt, in blokjes gesneden
- 1/2 kop dikke yoghurt
- 2 eetlepels verse room
- 1 eetlepel gember-knoflookpasta
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel rode chilipoeder (naar smaak aanpassen)
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels kikkererwtenmeel (besan)
- 2 eetlepels olie (voor de marinade)
- 2 eetlepels gesmolten boter of ghee (voor het bestrijken)
- Satéprikkers voor het grillen
Instructies:
-
Meng in een grote kom yoghurt, verse room, gember-knoflookpasta, garam masala, gemalen koriander, gemalen komijn, kurkumapoeder, rode chilipoeder, zout, citroensap, kikkererwtenmeel en olie om de marinade te maken.
-
Voeg de Lams gehakt toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Dek de kom af en laat het minimaal 2-3 uur marineren, of bij voorkeur een nacht in de koelkast.
-
Verwarm de grill of oven voor op middelhoog vuur.
-
Rijg de gemarineerde Lams gehakt aan de satéprikkers.
-
Gril de satéspiesjes, draai ze af en toe om en bestrijk met gesmolten boter of ghee, totdat de kip gaar is en een goudbruine kleur heeft. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
-
Als je geen grill hebt, kun je de spiesjes ook bereiden op een grillpan op het fornuis of in de oven.
-
Haal de Reshmi Kebabs van de satéprikkers en serveer ze warm met muntsaus, raita of je favoriete saus.
Reshmi Kebabs staan bekend om hun smelt-in-de-mond textuur en rijke, romige smaak. Ze zijn een heerlijk voorgerecht of kunnen worden geserveerd als onderdeel van een hoofdgerecht. Pas het kruidenniveau aan naar jouw voorkeur en geniet van deze sappige kebabs.