Rasmalai is een populair dessert op het Indiase subcontinent, met name in India, Pakistan en Bangladesh. Het is gemaakt van zachte en sponsachtige kaasballetjes genaamd "chenna" die gedrenkt zijn in een zoete, romige melksiroop genaamd "ras". De kaasballetjes worden gemaakt door melk te stremmen met een zuur middel zoals citroensap of azijn en vervolgens de gestremde melk te kneden tot een glad deeg.
De kaasballetjes worden vervolgens geplet en gekookt in een suikersiroop tot ze zacht en sponsachtig worden. Ze worden vervolgens gedrenkt in een zoete, romige melksiroop op smaak gebracht met kardemom, saffraan en soms rozenwater. Het dessert wordt meestal gekoeld geserveerd, gegarneerd met gehakte noten zoals amandelen of pistachenoten.
Rasmalai is vergelijkbaar met een ander populair dessert genaamd Rasgulla, dat is gemaakt van dezelfde kaasballetjes maar niet is gedrenkt in de romige melksiroop. Beide desserts worden als zoete traktatie gegeten, vooral tijdens feestelijke gelegenheden zoals bruiloften en religieuze vieringen.